חשיבות המינדפים

חשיבות המנדפים מנירוסטה

 

כיום יותר ויותר אנשים בוחרים ומעדיפים לאכול בחוץ, בהתאם לתרבות הצריכה המאפיינת את תקופתנו אנו. יש אנשים שהמטבח הביתי שלהם מיועד בעיקרון להרשים ברמה הויזואלית את כל באי הבית, ואיננו בהכרח משמש עבור בישולים. תופעות אלו למעשה הביאו להקמה מוגברת של מסעדות ברחבי הארץ כולה. על מנת לספק לקהל הלקוחות את מנות האוכל המוצלחות, הטריות והאיכותיות ביותר, בכל מסעדה ישנו צורך לאבזר את המטבח כראוי, וחשוב מכך לעמוד בכל התקנים שנקבעו במסגרת הרשויות שעוסקות בציוד למסעדות.

 

פליטת ריחות וגזים במבנה המטבח

ברוב המסעדות, אם לא בכולן, המטבח מהווה את מרכז הפעילות העיקרי ביותר ואי לכך גם הצפוף ביותר. המהירות שבה מכינים את מנות האוכל שיוצאות מן המטבח היישר אל הלקוחות חייבת להיות גבוהה מאד. במסגרת הכנת האוכל במטבח, מעורבים רכיבים שונים כמו למשל פליטה של ריחות שונים, גז ועוד כל מיני מזהמים שנישאים באוויר של המבנה. אולם, אנו בתור הלקוחות, איננו נוטים להבחין במסגרת הבילוי שלנו במסעדה בכל הריחות הללו ובפרט בניחוחות של משהו שרוף.

 

מהו מנדף ומהם תפקידיו?

שאלתם את עצמכם כיצד הדבר מתאפשר? ניתן להשיב על שאלה זו על ידי מילה אחת בלבד והיא מנדפים. מדובר במכשירי פלא של ממש שנועדו לסנן את הריחות השונים שמייצר המטבח בעקבות הכנת המזון. ברוב המקרים כאשר מדברים על מנדפים, למעשה מדברים על מנדפי נירוסטה, ולא בכדי. הנירוסטה נחשבת לחומר גלם מצוין עבור מכשירים אלו שכן היא מאפשרת ניקוי מהיר ופשוט יחסית, כמו גם נושאת ברמה מאד גבוהה של עמידות נגד נזקי מים או חלודה. אופן פעולתם של מנדפים מנירוסטה מזכיר מאד את הארובה של הקמין.

 

יתרונות של מנדפים מנירוסטה

היתרון המרכזי ביותר של מנדפים מנירוסטה קשור לכל הנושא של ניקיון. המנדף נועד למעשה להוציא את העשן והריחות של הבישולים למיניהם, שכוללים לכלוכים ושומנים רבים שעשויים להתקרר ולהישאר על המנדף. מנדף מלוכלך עם הזמן יתחיל לטפטף על הרצפה וליצור פסולת מרובה. לאור העובדה שכיום יש תקנות בטיחות, לפיהן כל בעלי המסעדות נדרשים לשמור על רמת ניקיון נאותה, המנדף מנירוסטה, זה שמאפשר ניקוי פשוט ומהיר הופך ליתרון משמעותי מאד ולמצרך חיוני לאין ערוך. 

 

למאמר בנושא, ממה עשויה הנירוסטה לחץ כאן


Share by: