אוכלים בחוץ

אוכלים בחוץ

 

בשנים האחרונות התפתחה תרבות האירוח והבילוי באזורים החיצוניים של הבית ורבים התקינו בהם מטבחי חוץ מנירוסטה.

 

באזור הים התיכון מזג האוויר נוח יחסית במשך רוב ימות השנה. בהמשך לכך התפתחה תרבות שלמה של אירוח ובילוי באזור החיצוני של הבית. התופעה נפוצה בעיקר בין בעלי דירות גן, דירות גג, דירות עם מרפסת שמש או בבתים פרטיים עם חצר. בשנים האחרונות רבים התקינו מטבחי חוץ בבתיהם על מנת ליהנות מהאפשרות להכין אוכל באזור האירוח.

 

מטבחי חוץ מנירוסטה נחשבים לנפוצים ולמתאימים לאזורים שאינם מקורים. אחת הסיבות המרכזיות לפופולריות של מטבחי נירוסטה היא העובדה שהם אינם מחלידים. לכן מטבחי חוץ אלה מתאימים מאוד לאזורים החשופים לפגעי הסביבה ושאינם מקורים. יתרון זה הופך מטבחי חוץ מנירוסטה למתאימים לאירוח באופן מושלם. בשעה שהאוכל נצלה על הגריל והמארחים מכינים את הארוחה, האורחים יכולים להתקבץ סביבם וליהנות משיחה.

 

לצד מגירות, מדפים, שטחי אחסון שונים, משטחי עבודה, כיורים וכיריים, קל להתקין במטבחי חוץ מנירוסטה גם תאי חימום וקירור. כך אין צורך להיעזר במטבח הפנימי כלל. ניתן לאחסן כל סוג מזון בתא המתאים וליהנות מזמינות מידית בשעת האירוח. יתרון נוסף של מטבחי חוץ מנירוסטה הוא היותם מודולריים. ניתן לעצב את המטבח בהתאם לשטח החיצוני ולאפשר מקום רב מסביבו. זאת, להבדיל ממטבח פנימי שיהיה לרוב מוגבל במקום ובהמשך לכך גם צפוף יותר. על מנת להפוך את השימוש במטבחי חוץ מנירוסטה לנעים יותר, אפשר להוסיף להם גם מקור אוורור לימי הקיץ ותנורי גז חיצוניים, שיחממו בימים קרים. 

 

לקריאה נוספת: מטבחי חוץ מנירוסטה

 


Share by: